Lipovszky-Drescher Mária

MOME-n szerzett keramikus és vizuális nevelő diplomát. 10 éve él családjával Felsőörsön, de a Balatoni kötődés sokkal régebbre nyúlik vissza. A növény és állatvilág az alkotásban állandó inspirációs forrása, szereti a véletlenek útján születő új utakat bejárni. Gyakran a falu határában bóklászva jönnek a megvalósításra váró ötletek.

A kerámia mellett, illusztrációkkal, grafikával is foglalkozik, melyek gyakori szereplői az indák, leveles ágak, ködbe burkolózó giz-gazok, füvek, fák, bogarak, madarak; mind megjelennek a kerámia tárgyain is. A használati tárgyak mellett köztéri szobrokat, plasztikákat, kerámia képeket is készít. Illetve logók, kisarculatok, csomagolás tervek kerülnek ki a műhelyéből. Az utóbbi években, szakköri, iskolai keretek között és nyári táborok alkalmával igyekszik átadni a gyerekeknek az alkotás örömét.

facebook.com/lipodresch

Fodróczi Kármen

Fodróczi Kármen kosárfonó Felsőörsön, a Bárókertben él, és dolgozik műhelyében, a FonóKertben. Nyers, színes, héjas vesszőket használ, a forma, az anyag és a technika összhangját keresi. Újragondolt formákat, funkciókat és hagyományos európai fonástechnikákat ötvöz. Kosarai a használhatóság és letisztultság jegyében készülnek. Műhelymunkák keretében adja át tudását a lelkes alkotni vágyóknak. 

https://www.facebook.com/FonoKert

B.Hegedűs Piros

Igazi világpolgár, akinek kalandos életútjában a 15 évnyi belgiumi és hollandiai lét és a magyar művészeti képzés mellett a németalföldi tanulmányok is meghatározó szerepet játszanak. Utóbbi években a dél-francia tengerpart vált részben az otthonává. 

Leginkább a kevert technikákhoz és szokatlan anyagokhoz, megoldásokhoz vonzódik, de tudatosan női szemmel a harmóniát és az eleganciát keresi a kompozícióiban és az enteriőrökben.

Eszköztárában az üveghatású, mélyből ragyogó, háromdimenzió érzetét keltő epoxytól a modern értelemben felhasznált akryl-vászon képeken és a kisméretű TRASH ART kollázsokon át az aranyozásig minden megtalálható. Kifejezett célja, hogy „élhető” képeket készítsen, melyek hosszú évekig az enteriőrök különleges részeivé válnak. A vizek, hullámok és tengerpart ihlette témák mellett a régi szerelem is új formát kapott, az ART DECO. Az epoxy gyanta felhasználásával létrejövő magasfényű felület üvegesen csillogva, tükröződve idézi meg a 30’-as évek világát. A fekete és a fehér mellett más kontrasztos szín is felragyog a mágikus felületképzés eszközeként. Arany, ezüst, króm és ivory részletek emelik a tökélyre a glamour élményét. Tagja  a LOSZ művészeti tagozatának.

ARSPOETICA
I think everything in life is art – What you do – The way you love
I ONLY HAVE TO PAINT IT..

https://www.facebook.com/pirosart.hu
https://pirosart.hu/

Sörös Marcsi

Sörös Marcsi festőművész Veszprémben él és alkot. Elsősorban olajfestményeket és szénrajzokat készít egyedi stílusban.
Szürrealista képeivel érzéseket, történeteket mesél az ismert, mégsem hétköznapi világról. Alkotásaiban megmutatja az élet kettősségét és egy percnyi elmélkedésre hívja a szemlélőt.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.152538861425686&type=3

P. Kovács Péter

P. Kovács Péter szobrász. Munkáin keresztül az általa átélt emberi érzéseket és pillanatokat szeretné megmutatni, amit a legtöbb ember élete során szintén megtapasztal.
A célja, hogy megmutassa az általa átélt élményeket a munkáiban a lehető legkevesebb gesztus felhasználásával, maximális minimalizmussal.

https://www.facebook.com/pkpart
http://pkovacspeter.hu/

Debreczeny Zoltán

Debreczeny Zoltán /1952/ festő Veszprémben él, dolgozik.
Intenzív, színes képei a látványon túl üzennek, kérdeznek,
ritkán kritizálnak, gyakran ön-kritizálnak.
Évtizedek óta résztvevője közösségi, művészeti eseményeknek,
fesztiváloknak.
Az újnak számító Pocca-hangulathoz bizonyára tud majd friss
színeket hozni.

GÖRÖG FÜRDŐ 40×40 cm akril vászon
SZÜRET 40×60 cm akril kasírozott vászon
PORTRÉ:Baumann Béla

https://www.facebook.com/zoltan.debreczeny
http://www.iraskep.hu/index2.php

Zámbó Attila

A néhány éve Csopakon élő művész az utóbbi időben talált rá egy újfajta kifejezésmódra és anyagra. A környék kultikus és megkerülhetetlen anyagából, a permi vöröskőből készíti szobrait. Jellegzetes alkotásai legfőképpen állatfigurák, amelyek néha annyira túllépnek a megszokásokon, hogy egy szoborban akár több állat vonásai is felfedezhetők. Emellett előszeretettel készít papírból, fából vagy műanyagból „képeket” és szobrokat, amelyek színes világukkal a kortárs művészet különös szegmensét képviseli. Otthonában képzőművészeti galériát működtet (ZM&G), ahol kortárs alkotók kiállításai váltakoznak.

https://www.facebook.com/zambo.attila.art

Dr. Pásztor István

Felsőörs egyetlen és talán első fazekasa, aki mérnöki székéből ült át a koronghoz.
Az egyszerű népi kerámiákat kedveli, alkotásaiban keresi a kompromisszumot a régi népi hagyományok és a jelen kor igényi között.
A Bárókert utcában lévő műhelyében alkot, és fazekas foglalkozásokat tart kicsiknek és nagyoknak.
barokertialakotomuhely@gmail.com

Gyulai ART

Gyulai Attila, a Veszprém melletti Nemesvámoson élő és alkotó festőművész a szokatlan vizuális megoldások mestere. A vászon mellett pólón, falon és aszfalton is feltűnnek egyedi, különféle festészeti stílusokat felvonultató, azokat gyakran ötvöző alkotásai. A Piknikre látogatók részesei lehetnek az általa vezetett 3D-s interaktív látványfestészetnek, és megismerkedhetnek a Paint Jam-mel, ami egy rendkívül látványos képzőművészeti performansz. A művész egyéb különleges meglepetéssel is készül, a Pikniken fognak debütáni bakelit lemezre álmodott zenészportréi.

facebook.com/gyulaiart

Baumann Béla

Veszprémben élő fotográfus. A Bakony és Balaton természeti szépségeinek megmutatása az elsődleges célja, emellett a környezete történéseit is nagy kedvvel fényképezi.

www.facebook.com/baumann.bela

Both Gábor

Minden kertbe kell egy szobor!
Balatonfelvidéki permi vöröshomokkőből faragok „dísztárgyakat”. Dobja fel ön is kertjét egyedi szobrokkal.

www.instagram.com/kertdiszitokokeszito/