Fenyő Miklós

Örömmel jelentjük be, hogy a Rock and Roll elsőszámú, és utánozhatatlan nagykövetét, Fenyő Miklós-t is köszönthetjük fellépőink sorában!
A 60-as években berobbanó, arany, platina és gyémánt lemezes előadó olyan színfoltja lesz fesztiválunknak, amelyről bizonyára sokáig beszélnek majd a felsőörsi esemény után is!
A Rock and Roll életérzést képviselő sztár egy felejthetetlen koncerttel vár Benneteket, nem kisebb slágerekkel, mint a Csókkirály, a Hotel Menthol vagy a Csavard fel a szőnyeget!
Egy igazi nyári, jókedvű , táncos estére számíthat, aki ellátogat hozzánk!
A több mint 50 színpadon eltöltött év, 400 dal, s megannyi sláger garantálja a felejthetetlen szórakozás élményét, a kiváló hangulatot és a több ezer mosolygó arcot!
Fenyő Miklóst munkássága, zenei eredményessége kétség kívül a Rock and Roll koronázatlan királyává emeli, jelenléte pedig nem csak megtisztelő számunkra, hanem egy igazi zenei ínyencség fesztiválunk Látogatóinak!
Koncertjén a Fenyő Gyöngye zenekar és a Csacska Macska vokál kíséri, a Jampi Angyalok pedig mindent megtesznek azért, hogy mindenkit táncba vigyenek!
Ha a szőnyeget nem is tudjuk felcsavarni, a színpad előtt hatalmas bulira számíthattok, ami a Pocca Pikniket minden évben jellemzi!
Gyertek el, éljétek át a Rock and Roll életérzést és érezzétek nagyon jól magatokat!

Szikora Róbert
és az R-GO

A “csikidám” a Pocca Piknikre látogat! Természetesen az örök fiatal, vidám és lendületes R-Go együttes koncertjével!

A több évtizedes szakmai múlt, az egyedi hangzás, a több száz élő koncert és az örökzöld slágerek felelevenítik majd fiatalságunkat!

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, Szikora Robi és a Gidák már-már legendák! Olyan varázslatos színpadi megjelenéssel kápráztatnak el minket, amit csak kevesen tudnak!

Ki ne emlékezne rájuk? Ki ne bulizott volna megannyi házibulin zenéikre? Az R-Go-t mindenki ismeri, és szinte minden partin legalább egy sláger elhangzik a kiváló zenészekből álló zenekartól! A Pocca Piknik keretein belül egy igazi csikidám bulin vehet részt az, aki úgy dönt, eltölt velünk egy csodálatos nyári estét!

Egri Péter és a
Mystery Gang

Büszkék vagyunk és hálásak, hogy a rockabilly egyik legismertebb formációja, a Mystery Gang rázza majd igazán önfeledt hangulatba a Látogatókat!
Bár az egész ország bulizott már zenéikre, pár mondatban engedjétek meg, hogy bemutassuk Őket:
“Az örök értéket őrzi az idő…”
Így van ezzel a rockabilly nevű zenei műfaj, ami az 1950-es években alakult ki s mai napig világszerte zenekarok játsszák, és népszerűsítik. Egri Péter gyerekkori álmot valósítva meg hozta létre a Mystery Gang együttesét, hogy ezt a világot játssza, megidézze, először a nagy elődök majd pedig a saját dalain keresztül. Zenekarával nemzetközi népszerűségre tett szert, itthon s külföldön egyaránt sok követője és utánzója akadt. Előadói stílusát, és autentikus szerzői, alkotói munkáját egyaránt díjazták, ezzel felírta Budapestet és Magyarországot a nemzetközi rockabilly térképre. Közben itthon hatalmas közönséget épített, kisgyerekektől egészen az idősekig.
2022-ben A DAL című műsor zsűrijeként debütált.

Roy és Ádám Trió

Roy és Ádám a 90-es évek óta zenélnek együtt, zenéjükön több generáció is felnőtt! Évtizedek óta egyedi színfoltjai a hazai könnyűzenének! Az elmúlt évek folyamán állandó szereplőivé váltak a hazai fesztiváloknak, nagyobb eseményeknek és rengeteg teltházas koncert fémjelzi munkásságukat! Nem csak hazai vizeken értek el sikereket, több külföldi rendezvényen is felléptek.
Nagyon örültünk, mikor elfogadták meghívásunkat a Pocca Piknikre, ahol az általuk játszott és képviselt különleges rock zene világába kalauzolnak el Mindenkit!
Egy érces hang, egy kiváló gitáros, egy fantasztikus dobos, egy utánozhatatlan trió, és rengeteg sláger! Ezt ígéri a Roy és Ádám Trió koncertje 2023-ban, a POCCA PIKNIKEN!

Marót Viki &
Nova Kultúr Zenekar

A Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar (rövidebb nevén: MVNKZ) 2003. májusában alakult – a mese így szól,egy “mosolygós C-dúrtól” hangos, tavaszi napon. Olyan zenészekből áll, akiket egytől-egyig inspirált a 60-as, 70-es évek zenei világa. A zenekar alapítója: Novai Gábor, a zenekar énekesnője: Marót Viki. Az együttes másfél évtizedes fennállása alatt saját műfajt teremtett, amely aktuális zenei irányzatokat ötvöz a múlt század derekán született tánczenei műfajokkal. Megalakulása óta töretlenül koncertezik. A zenekar működésének első éveiben állandó házi zenekara volt a Banánhéj, avagy túlélni Bagi-Nacsát című tévéműsornak, később az évek során számtalan egyéb szórakoztató, zenei televíziós – és rádiós műsor visszatérő vendége volt. A MVNKZ 2017-ig 5 nagylemezt adott ki: -Engem nem lehet elfelejteni -Buli a Kultúrban -Egy kicsi mozgás -Retúr -Rock and roll és kész címen.

CstDzs Alt’N’Roll

A CstDzs Alt’N’Roll, CsótányDzsó alternatív rakkendroll trióként, 2012-ben alakult, hogy kizárólag magyar nyelvű saját számokat játszanak az alternatív, punkrock, rockandroll, rockabilly, garage rock stílusokat keverve, alternatív szövegekkel. Három szerzői kiadású lemez, a “Dinoszauruszok”(2012), az “Ahol a kamionok autókat esznek…”(2014) és az “Ízelt lábak és használt szárnyak” (2018), után egy akusztikus album is készült, az “Atavizmus”(2019) , ahol négytagúvá kiegészülve, klarinéttal, nagybőgővel, country és swing elemeket is kevernek.

Alma
Együttes

A POCCA PIKNIK nem csak a művészetre és gasztro különlegességekre vágyó felnőtteket várja szeretettel!
Idén is gondoltunk a legkisebbekre, így egy percig sem hezitáltunk azon, mivel lephetnénk meg őket!
Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat a minden gyermek által annyira szeretett Alma Együttes, akik július 1-én csalnak nevetést a gyermekek arcára a felsőörsi színpad előtt!
A gimnáziumi barátságból 1996-ban alakult formáció – ahogy ők fogalmaznak – improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.
Egy fesztivál, ami összehozza a Kicsiket és Nagyokat!

Szalóki Ági

A népzene eljuttatása a fiatal generáció számára nagyon fontos!
Olyan folk értékek kerülnek ilyenkor átadásra, ami minden gyermek lelkét a magyar hagyományok színeibe öltözteti.

A hazai népzene egyik nagyon egyedi képviselője, Szalóki Ági látogat el a Pocca Piknikre, hogy átadhassa azt a több évtizedes népzenei esszenciát, amit különleges művészetével képvisel.
5 szóló album, több ezer koncert -hazai és határon túli színpadon- és közel húsz év energiája.

Ezt az érzést élheti át az, aki Gyermekével ellátogat rendezvényünkre.

A gyermekek művelődése fontos számunkra, ezért nem volt kérdés a név, amit mindenki jól ismer és ami összeforr a régi és új korok zenei világával: Szalóki Ági

Ati EDGE
and the Shadowbirds

A garage rockabilly és az őrültebb rock and roll kedvelőinek. Az “Ati EDGE and the Shadowbirds” a legendás amerikai gitárgyártó cég, a GRETSCH Guitars endorserének, a nemzetközileg elismert és sikeres “The Silver Shine” zenekar gitáros/énekesének rockabilly projectje. Ati EDGE a zenekaraival több alkalommal turnézott Amerikában idáig és Európában alig akad olyan ország, amelynek ne hódította volna meg legalább egy színpadát az elmúlt években. A stílus lelkéhez hűen, Ati EDGE egy ügyes nagybőgőssel, Rockin Z’-vel és egy kiváló dobossal, Pete Jones személyében, trió formációban lép színpadra. A banda a 2007-es alakulás óta többször játszott nagyobb nemzetközi fesztiválon is pl. Angliában a Bedlam Breakout Fesztiválon, Spanyolországban a Psychobilly Meeting-en, Franciaországban a Stompin’ Fesztiválon vagy Ausztriában a Rockabilly Bombardment Fesztiválon. A trió harmadik albuma 2022 őszén jelent meg a hazai GrundRecords gondozásában.

Deák Bill
Blues Band

„A blues egy életforma, egy életérzés – magával ragad, és nem ereszt.”
Mi is így gondoljuk, ezért meghívtuk rendezvényünkre -és nagy örömünkre el is fogadta a meghívást- a magyar legenda, Deák Bill Gyula és csodás Zenekara!
Az egyedi, a különleges hangszínű, és az országos szinten is köztiszteletben álló zenei etalon a nulladik napon tüzeli fel a közönséget a blues dögös dallamaival, legismertebb slágereivel!
“Bill papa” nem viccel, ha a bluesról van szó, ezért olyan bulit ígér számotokra a blues jegyében, ami biztosan örök élmény marad!

A nyár nem telhet el blues nélkül! Irány a Pocca Piknik!

Jumping Matt and his combo
feat. Little G Weevil &
Mr. Jambalaya

Három, nemzetközileg elismert magyar blues zenész találkozása 25 évvel karrierük kezdete után. Jumping Matt, Mr. Jambalaya és Little G Weevil szinte egy időben, az 1990-es évek közepe tájékán kezdték zenei karrierjüket. Számos alkalommal játszottak egymás lemezein, turnéztak Európában, illetve 2014-ben az Egyesült Államokban is. Ezen az esten saját szerzeményeik mellett, a közösen megélt élményeiket is megosztják a hallgatóval.

MR. JAMBALAYA (Nemes Zoltán) zongorista, énekes, zeneszerző, szövegíró. 1997 óta a hazai és nemzetközi klubélet meghatározó alakja. Korábban Földes László, Hobo zenekarának tagja, aranylemezes művésze. JUMPING MATT and his combo (Pribojszki Mátyás) kétségkívül a legismertebb, nemzetközi szinten jegyzett magyar szájharmonikás, énekes, dalszerző. Karrierje során több, mint 30 országban turnézott és 15 saját nagylemezt jelentetett meg.  LITTLE G WEEVIL gitáros, énekes, zeneszerző, szövegíró, producer. Többszörös nemzetközi blues zenei díjnyertes, a Memphisben megrendezett International Blues Challenge szóló kategóriájának győztese, USA Blues Music Award jelölt.

A ZENE ÉL TOVÁBB
TÖRÖK ÁDÁM EMLÉKÉRE

Talán nincs is olyan “tabán életérzést” imádó, aki ne ismerné hazánk egyik legismertebb progresszív rock-blues formációját, a Török Ádám által 1968-ban alapított Török Ádám és a Mini együttest!
Az évtizedek alatt annyi rajongót vonzó formáció érdekes fúzióját képviseli a progrocknak, a bluesrocknak és a jazzrocknak, mely igazi színfoltja lesz a Pocca Piknik 0. napjának!

Olyan zenei antré lesz a nyár egyik legizgalmasabb zenei, gasztro és art fesztiváljának, aminek köszönhetően újabb rajongók színesítik majd az együttes fan-repertoárját!

Bolba Éva
és a JAZZterlánc

Három kiváló jazz zenész alapította a zenekart azzal a céllal, hogy a gyerekek az élő zene segítségével interaktív módon ismerkedhessenek meg a műfajjal. A gyerekek maguk is bekapcsolódnak a hangok utánzásába, hol békakórusként, hol hangerővel segítve a zenekar munkáját.