Mit tehetsz TE?

💚 A Pocca Pikniken betétdíjas újrapohár rendszer lesz, így csökkentjük az egyszerhasználatos műanyagpoharakból keletkező temérdek hulladék mennyiségét. Tudtátok, hogy ezzel a fesztivál hulladékának kb. 65 %-át megelőzzük?? Kérd Te is visszaváltható pohárban italod!

♻️ A Pikniken szelektív hulladékgyűjtés zajlik, használd Te is a papíros, műanyagos és üveges kukákat! A gyűjtőedényekre ráírtuk mi kerülhet bele. Ezzel a keletkezett hulladék akár 60%-a is újrahasznosításra kerülhet.

🍽 Ételeinket lebomló papírtálcákon adjuk és fa evőeszközöket használunk. Pultjainkra nem teszünk ki papírszalvétákat, szívószálakat a hulladékmegelőzés érdekében.

🌱 Veszélyes vegyszerekkel se szennyezzük a környezetünket, a Pocca Piknik teljes ideje alatt környezetbarát tisztítószereket használunk.

Vigyázzunk együtt Felsőörsre!

Szelektív gyűjtés —

Tudtad?! A Pocca Pikniken szelektíven gyűjtjük a hulladékot! Segíts Te is!

Mit mibe dobhatsz?

🔵 Papíros gyűjtőedény: zsírmentes szalvéta/papírtálca, papírpohár, újságpapír, szórólap, italos kartondoboz

🟡 Műanyagos gyűjtőedény: PET palack, tiszta zacskó, műanyagtányér, csomagolási fólia

🟣 Üveges kuka: üvegpalackok

⚫️ Az ételmaradék nem a szelektív gyűjtőbe való, azt kérünk, a vegyes hulladékba helyezzétek el!

A sárgapólós @Zöldövezet Társulás Hulladékmentő csapat segít Nektek, kérdezzétek őket bátran a fesztivál ideje alatt! Köszönjük együttműködéseteket!

Visszaváltható pohár —-

Zene, gasztro, art, zero waste!

A Pocca Pikniken visszaváltható poharakban kóstolhatod a zamatos nedűket, az üdítőket és az egyéb italokat pedig szintén betétdíjas Újrapoharakban szolgáljuk fel. Az íz élmény mellett még a környezetedre is ügyelhetsz. Hiszen az újrahasználható, betétdíjas poharaknak köszönhetően akár 65%-kal is csökkenhet a rendezvény hulladékkibocsátása. Nekünk fontos, hogy egy olyan programon vehessetek részt, amivel a környezetünket sem terheljük feleslegesen.

Környezetbarát takarítás —

A pikniken a @Zöldövezet Társulás lelkes környezettudatos csapata gondoskodik a hulladékok újrahasznosításáról. A szelektív hulladék gyűjtés szervezése mellett a csapat környezetbarát tisztítószereket használ. Sőt, a szaniterekben kihelyezett toalett papír és kézmosófolyadék is ökologikus, védve a természetet, vizeinket.